Vasario 14-ąją – Tarptautinę knygų dovanojimo dieną – Radviliškio viešojoje bibliotekoje vyko akcija „Padovanok bibliotekai knygą“ ir labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ knygų dovanojimo renginys, kuriame dalyvavo Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nariai Aurimas Gaidžiūnas ir Jonas Povilaitis, Radviliškio rajono savivaldybės tarybos posėdžių sekretorius Kęstutis Dambrauskas, Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė, bibliotekos ir jos struktūrinių padalinių darbuotojai.

Šį jaukų susitikimą pradėjo Radviliškio muzikos mokyklos mokiniai Naglis Kvėglys ir Adelė Kablytė, kuriuos paruošė mokytoja Aurelija Meškauskienė ir koncertmeisterė Vera Silickaja.

Minint Tarptautinę knygų dovanojimo dieną, Viešoji biblioteka sulaukė labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ dovanų – 1730 knygų. Šis fondas įkurtas 2013 m. Jo steigėjai: Lietuvos muzikantas, prodiuseris, aktorius Andrius Mamontovas ir Lietuvos agronomas, verslininkas, ūkininkas, politikas, mecenatas Ramūnas Karbauskis. Fondo veiklos tikslai – labdaros ir paramos teikimas visuomenei naudingose srityse: mokslo, kultūros, švietimo, dorovinio ir estetinio auklėjimo, meno, sporto, sveikatos apsaugos, socialinės globos ir rūpybos plėtojimo programų, susijusių su vaikais, rėmimas. Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ veiklos tikslai įgyvendinami ilgalaikių tęstinių ir kitų projektų pagalba.

Radviliškio viešąją biblioteką, kaip ir kitas švietimo įstaigas, jau pasiekė nemažas kiekis šio labdaros ir paramos fondo knygų, kitas pasieks artimiausiu metu.

Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ atstovas Aurimas Gaidžiūnas pasidžiaugė galimybe prisidėti prie bibliotekų knygų fondų gausinimo ir visuomenės švietimo ne tik miesto, bet ir kaimo vietovėse.

Radviliškio rajono savivaldybės tarybos narys Jonas Povilaitis renginio dalyvius pasveikino su šv. Valentino diena, Tarptautine knygų dovanojimo diena ir artėjančia Vasario 16-ąja. Kaip „Švieskime vaikus“ fondo atstovas, jis linkėjo daugiau skaityti knygas bei skatinti tai daryti ir kitus.

Šiaulėnų struktūrinio padalinio bibliotekininkė Almutė Petrylienė, kuri tądien atstovavo padalinių darbuotojus, pasidžiaugė fondo „Švieskime vaikus“ veikla, kuri ženkliai prisideda prie kaimo gyventojų švietimo.

Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė dėkojo svečiams už bendrystę,

skaitymo populiarinimą bei bibliotekai padovanotas knygas ir įteikė jiems padėkas.

Susitikimą vainikavo Adelės Kablytės, kuri šiuo metu ruošiasi Dainų dainelės konkursui, atliekama muzika.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos