Kovo 27 d. Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje vyko susitikimas su Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono civilių ir kariškių bendradarbiavimo specialistu Aivaru Dankiu. Jis radviliškiečiams skaitė pranešimą „Lietuva ir NATO“. Renginys buvo skirtas Lietuvos įstojimo į NATO 20-mečiui.

Lietuva NATO nare tapo 2004 m. kovo 29 d. 1949 m., kai įsikūrė NATO, šiai organizacijai priklausė 12 valstybių. Šiuo metu NATO sudaro 32 šalys.

Renginio pradžioje buvo parodytas trumpas filmas, kuris pristato NATO veiklą. Karininkas A. Dankis apžvelgė NATO gyvavimo metus ir pabrėžė šios organizacijos pagrindinį tikslą – bet kokį galimą ginčą spręsti taikiu būdu. NATO labai svarbi ir siekiant plėtoti tarptautinius santykius. A. Dankis patikino, kad kol kas mūsų šalis yra saugi.

Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė dėkojo Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono atstovams už geranorišką bendradarbiavimą ir prisidėjimą organizuojant bibliotekos renginį, skirtą Lietuvos įstojimo į NATO 20-mečiui. Ji linkėjo, kad Lietuvos padangės netemdytų tamsūs karo dūmai.

Renginio pabaigoje moksleiviai bei suaugusieji buvo pakviesti ant Lietuvos maketo parašyti linkėjimus mūsų šaliai. Dauguma jų linkėjo saugumo ir taikos.

Simboliška, kad pastarasis renginys Viešojoje bibliotekoje vyko Tado Dambrausko fotokonkurso „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2023“ fotografijų parodos fone. Karininkų nuotraukos papildė A. Dankio pristatytas nūdienos aktualijas.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos