Balandžio 24-ąją, minint Pasaulinę knygos ir autorių teisių dieną, Radviliškio viešoji biblioteka pakvietė gausų būrį moterų į susitikimą su receptų knygų autore, garsia kulinare, desertinės „Liu Patty“ bei internetinės svetainės „GaLiu moteris“ įkūrėja Liucina Rimgaile. Renginio metu buvo kalbama pačiomis įvairiausiomis temomis – nuo karjeros iki kiekvienos moters viduje slypinčias asmenybes.

Kulinarija į L. Rimgailės gyvenimą pasibeldė pačioje jaunystėje. Mėgusi eksperimentuoti, jau turimus receptus perdaryti savaip, Liucina stebino savo artimuosius ir draugus naujais atradimais. Saldumynus gaminti jai labai patiko, nes ir pati mėgo pasmaguriauti. L. Rimgailė sako, kad maisto gaminimas yra jos meilės kalba ir jai visada smagu gaminti kitiems. Vakaro metu pasidalinta skoniais, saldumynų atradimais. Nemažai dėmesio skirta ir autorės knygoms, vieną jų – „Tapk keksiukų karaliene“ moteris pristatė renginio lankytojams.

L. Rimgailė yra įkūrusi internetinę svetainę „GaLiu moteris“, kur lankytojai gali rasti elektroninę parduotuvę, tinklaraštį, čionai dalijamasi akimirkomis iš „GaLiu“ organizuojamų renginių. Viešnia kvietė domėtis ir dalyvauti jos renginiuose, nes juose susirinkusios moterys veikia, šnekasi, būna viena su kita vardan geresnės savijautos, šviesių minčių. Anot viešnios, tokie renginiai yra reikalingi ir būtini, nes visos moteris turi turėti galimybę išeiti iš namų, sutikti naujų veidų, susirasti draugių ar tiesiog jaukiai pabūti kitoje aplinkoje. Spinduliuojanti itin tikra ir nesuvaidinta emocija L. Rimgailė kaip medus pritraukia nemažai klausytojų, o emocijos po jos renginio – tik teigiamos! Renginio metu nevengta temų apie socialiniuose tinkluose vyraujančius moterų stereotipus bei vienos kitai kritiką. Linkėta tokių komentarų neskaityti, nesureikšminti ir neįsileisti į savo mintis.

Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė dėkojo viešniai už susitikimą, pasidalijimą aktualiomis temomis bei saldėsiais kvepiantį vakarą.

Po renginio visų laukė staigmena – Liucina Rimgailė renginio lankytojas vaišino savo gamintais keksiukais iš savo kulinarinės knygos. Taip ir baigėsi susitikimas prie arbatos puodelio – jaukiai besišnekučiuojant ir graibstant autorės atsivežtas knygas.


Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos