Projektas, įtvirtinantis draugystę su knygomisProjektas, įtvirtinantis draugystę su knygomis

Projektas, įtvirtinantis draugystę su knygomis

Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius įgyvendina projektą „Skaitau, piešiu, žaidžiu pasaką“, kuris yra bendras su miesto lopšelio-darželio „Eglutė“ „Gandriukų“ grupės vaikais (auklėtoja G. Ramoškienė).

Bibliotekininkės grupėje vedė sensorinius skaitymus, dovanojo knygų darželio „Knygų nameliui“, supažindino vaikus su naujai gautomis jų amžiui skirtomis knygomis.

Lapkričio 17-ąją darželinukai svečiavosi bibliotekoje. Čia jie klausėsi bibliotekininkės „Kamishibai“ būdu sekamo L. Žutautės kūrinio „Kakė Makė ir dantukų fėjos puota“, vartė naujai gautas ir senesnes knygeles, sužinojo, kaip jas tausoti, ką reikia daryti, norint jas pasiskolinti, kaip tapti bibliotekos skaitytoju.

„Gandriukai“ atskubėjo į biblioteką su savo ir „Želmenėlių“ grupių vaikų dovanomis nuo – jų padarytais skirtukais knygoms. Šie spalvingi ir originalūs skirtukai padės tausoti knygas. Minėtų grupių vaikai dalyvavo respublikiniame ikimokyklinio amžiaus vaikų socialiniame-meniniame projekte „Skirtukas knygai 2021“. Skirtukai bus dovanojami mažiesiems Vaikų literatūros skyriaus skaitytojams.

Skaitymo skatinimo projektas įgauna pagreitį – vaikų ir knygų draugystė tęsiasi.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos