Aktualūs ir naudingi mokymaiAktualūs ir naudingi mokymaiAktualūs ir naudingi mokymai

Radviliškio viešoji biblioteka  lapkričio 15–21 dienomis įsijungė į Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacijos organizuojamą savaitę „Mokaisi – gyveni, gyveni – mokaisi“.

Lapkričio 16 d. gyventojai buvo pakviesti dalyvauti mokymuose „Elektroninis parašas ir jo nauda“ bei „Radviliškio bibliotekos svetainė iš arti“, kurie  vyko Viešosios bibliotekos Interneto skaitykloje. Mokymus vedė Radviliškio viešosios bibliotekos darbuotojos Nijolė Stankuvienė ir Daiva Paulauskienė. Dalyviai buvo supažindinti su elektroninio parašo ypatumais, jo panaudojimo galimybėmis, turėjo progą tai išbandyti praktiškai.

Kita mokymų dalis buvo skirta susipažinti su Radviliškio bibliotekos svetainėje pateikiama informacija apie renginius, kraštotyrą, paslaugas, leidybinę veiklą ir kita.

Teminiai mokymai vyko ir kitose rajono bibliotekose.

Baisogalos bibliotekoje veikė Baisogalos neįgaliųjų dienos užimtumo ir paslaugų centro Amatų būrelio narių kūrybinių darbų paroda ,,Darbščios rankos viską moka“, skirta  suaugusiųjų mokymosi savaitei. Būrelio moterys, išmokusios naujų rankdarbių gaminimo technikų, suskubo rezultatais pasidalyti su bibliotekos lankytojais, skaitytojais ir bičiuliais, juos nudžiugindamos savo kūrybiškumu.

Panašia veikla galėjo pasidžiaugti ir Šniūraičių biblioteka, kurios lankytojos teminės savaitės metu gamino ir puošė kalėdinius žaisliukus.

Šeduvos bibliotekoje vyko Suaugusiųjų mokymosi savaitei skirti kompiuterinio raštingumo užsiėmimai „Išmaniosios technologijos: mokytis niekada nevėlu“. Užsiėmimų dalyviams buvo pristatytos savarankiško mokymosi svetainės (www.epilietis.eu ir www.smis.lt), kuriose kiekvienas gali rasti įvairios informacijos, susijusios su skaitmeninėmis technologijomis, sveikatingumu, verslumu, teise ir pan. Vėliau kalbėta apie Google disko teikiamas galimybes, dokumentų kūrimą bei dalijimąsi internetu. Dalyviams buvo aktuali informacija apie paveikslėlių paiešką internete, kur galima rasti vaizdų, tinkamų viešai publikuoti socialiniuose tinkluose. Aptartos internetinės svetainės, skirtos redaguoti nuotraukas ir kurti koliažus.

Į Daugėlaičių bibliotekoje organizuojamus mokymus užsiregistravo keletas žmonių, kurie noriai mokėsi kurti filmukus su Canva programėle.

Visą savaitę Tyrulių bibliotekoje gyventojai domėjosi išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių galimybėmis, programėlėmis, mokėsi skaityti naujienas, kurti gražius sveikinimus, išvalyti įrenginių atmintį ir dar daug kitų įvairių gudrybių. Mokymų dalyviai džiaugėsi, gavę vertingos informacijos, ir visi sutartinai pripažino, jog mokytis niekada nevėlu!

 

Radviliškio viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos

Nuotraukose|: 1. Paroda Baisogalos bibliotekoje

2. Užsiėmimai Šniūraičių bibliotekoje

3. Gyventojams buvo naudingi mokymai Tyrulių bibliotekoje