Bibliotekai dovana – knyga „Medžiagų ir technologijų istorinė raida“

Lietuvos bibliotekininkų draugija šiemet tradiciškai skelbė „Bibliotekų knygų Kalėdas“.  Šių metų akcijos šūkis – „Šventinis gerumas kartu su knyga“.

Ta proga Radviliškio viešoji biblioteka kvietė miesto ir rajono įstaigas bei gyventojus prisidėti prie šios gražios ir prasmingos akcijos bei Radviliškio viešajai bibliotekai padovanoti bent po knygą– taip nudžiuginti skaitytojus artėjančių švenčių proga. Pasitinkant didžiąsias metų šventes, Radviliškio viešoji biblioteka sulaukė išskirtinės dovanos – prof. habil. dr. Algirdo Vaclovo Valiulio 2021 m. išleistos knygos „Medžiagų ir technologijų istorinė raida“. Tai – dvidešimt trečioji Lietuvos mokslų akademijos iniciatyva leidžiamos mokslo populiarinimo serijos MOKSLAS VISIEMS knyga. Ši knyga skirta skaitytojams, norintiems praplėsti medžiagų ir technologijų raidos istorines žinias. Knygoje pateikiama informacija yra paimta iš atviroje erdvėje skelbiamų informacijos šaltinių: knygų, mokslinių straipsnių ar mokslo darbų.

Knygoje „Medžiagų ir technologijų istorinė raida“ aprašoma medžiagų ir technologijų raida, pagrįsta geologijos, paleontologijos, istorijos ir kitų gamtos mokslų medžiaga. Pateikiami raidos faktai yra grindžiami informacija, gauta tiriant organinių ir neorganinių gamtos objektų evoliuciją. Knygos tekstai turėtų būti suprantami moksleiviams, studentams ir kitų socialinių grupių žmonėms, klausiusiems istorijos, geografijos, fizikos ir chemijos vidurinių mokyklų kursus ir besidomintiems medžiagų ir technologijų kūrimo raida. Knyga padės suprasti šių procesų varomąsias jėgas, teigiamas ir neigiamas technologinės plėtros pasekmes.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotrauka