Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka kartu su filialais jungėsi prie „Baltų lankų“ leidyklos inicijuotos „Knygų savaitės“.

Organizatoriai, džiaugdamiesi praėjusių metų sėkmingu rezultatu, nusprendė ir vėl organizuoti šią akciją, į kurią buvo siekiama įtraukti kuo daugiau šalies bibliotekų. Renginiai ir kitos veiklos kvietė likti neabejingais knygai. Šiemet vyko jau antroji „Knygų savaitė“ – literatūrinių susitikimų ir diskusijų ciklas. Ji atsirado iš noro kalbėti apie knygas, skaitymą ir literatūrą. Kad ir kas mes būtume, mums visiems patinka įdomios įtraukiančios istorijos. Knygų mylėtojai kalbasi apie geras knygas visur: kavinėse, virtuvėse, parkuose ar virtualiuose susitikimuose.

Viešoji biblioteka visą savaitę kvietė savo skaitytojus dalyvauti bibliotekos socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pateiktose užduotyse, kuriose buvo užšifruotos gerai žinomos knygos, pasaka vaikams, suaugusiesiems. Virtualūs lankytojai aktyviai dalijosi savo spėjimais.

Vainiūnų bibliotekos socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje vyko viktorina „Ar žinai?“, į kurią taip pat noriai jungėsi bibliotekos lankytojai. 

Vėriškių biblioteka „Google meet“ pagalba, saugiai, per ekraną, susitiko su skaitytojais pakalbėti apie tai, ką reiškia knyga mūsų gyvenime, kokios temos labiausiai domina, kokią knygą kiekvienas rekomenduotų draugui? Įspūdžių pasidalinimas skatina susidomėjimą ir norą perskaityti dar ne vieną knygą.

Baisogalos bibliotekoje svečiuose lankėsi Baisogalos mokyklos-darželio ikimokyklinukų grupė ,,Ežiukai“. Vaikai susipažino su M. Marcinkevičiaus knygele ,,Draugystė ant straublio galo“ bei pažiūrėjo Vėjo teatro spektaklį ,,Apie draugystę“ virtualioje erdvėje pagal šios knygos motyvus.

Šaukoto bibliotekoje knygos mylėtojai būrėsi prie apskrito stalo pokalbiui apie knygas. Skaitytojai dalijosi mintimis apie pirmąsias ar didžiausią įspūdį palikusias vaikystės knygas, kokių autorių ir kokio žanro knygas patinka skaityti dabar. Jie diskutavo, ar skaitmeninės knygos nukonkuruos spausdintas, kur slypi knygos vertė.

Knygų savaitės metu Šeduvos bibliotekoje organizuotas susitikimas su Knygos mylėtojų klubu, kurio metu aptarta viena iš skaitomiausių D. Owens knygų „Ten kur gieda vėžiai“. Ši knyga sukėlė daug emocijų, nepaliko abejingų skaitytojų. Kiekvienas skaitytojas knygoje rado sau artimų temų. Diskusijos metu visi noriai dalijosi savo pastebėjimais ir patikusiomis citatomis.

Kai kurios iš bibliotekų šios savaitės metu organizavo ir kitus renginius, susijusius su Tarptautine knygų dovanojimo diena, kuri minima vasario 14 dieną.

Viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyrius kvietė savo skaitytojus dovanoti knygas bibliotekai. Į šią akciją atsiliepė ir skaitytojus naujomis knygomis pradžiugino Lidija Bimbirienė, Vytautas Mikalauskis ir Jonas Valantinas.

Sidabravo biblioteka kiek pasiankstino šiai dienai atmintiną renginį, tačiau jis buvo labai prasmingas ir įdomus. Sausio 12 d. Sidabravo miestelio pramogų ir verslo centre „Gyvas Sidabras“ įvyko Irenos Duchowskos knygos „Kronika Laudanska“ pristatymas. Į popietę susirinko aktyviausi Sidabravo miestelio, Vadaktų krašto gyventojai, Sidabravo kultūros darbuotojai ir bibliotekininkė.

Popietės pradžioje Šeduvos ir verslo centro darbuotoja Evelina Stalgienė padainavo lietuvių liaudies dainas. Sidabravo seniūnas Vidmantas Blužas susirinkusiems trumpai pristatė viešnią ir jai pačiai leido pakalbėti apie save. Knygoje aprašyti 26 jos veiklos metai (1994–2020), o šiemet sukanka jau 28 metai. Tai – autoriniai susitikimai, įvairios eisenos, baidarių žygiai, ansamblių pasirodymai, derliaus šventės. Paklausta, kiek šalių aplankė, rašytoja nusijuokė ir pasakė, kad lengviau būtų pasakyti, kuriose šalyse dar nebuvo. Po renginio I. Duchowska Sidabravo krašto muziejui padovanojo rankų darbo laikrodį ir kiekvienam po vieną knygos egzempliorių.

 

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos