„Kas moka žodį, randa kelią visur ir visada“

Vasario 22 d. Radviliškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko renginys, skirtas Lietuvių kalbos dienoms.

Specialiai šiai progai viktoriną „Kas moka žodį, randa kelią visur ir visada“ paruošė Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokytoja metodininkė Gintauta Dauneckytė. Renginyje dalyvavo trys komandos: dvi 5–6 klasių moksleivių komandos iš Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos ir Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijos bei viena Viešosios bibliotekos darbuotojų komanda. Kompetentinga komisija įvertino, kuri komanda lietuvių kalbą išmano puikiai, labai gerai ir kuri gerai. Nugalėtojams buvo įteikti sertifikatai.

Renginį pradėjo Radviliškio viešosios bibliotekos savanorė – Lizdeikos gimnazijos pirmos klasės moksleivė Akvilė Korsakaitė, kuri susirinkusiems parengė pristatymą apie lietuvių kalbą, tarmes, pasakojo apie smulkiąją tautosaką. Tai buvo savotiškas įvadas į būsimas viktorinos užduotis.

Iš viso viktorinoje dalyvavo trys komandos: Geltonųjų, Žaliųjų ir Raudonųjų. Geltonųjų komandą atlydėjo Vinco Kudirkos progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Danutė Blužienė, Raudonųjų komandą – Gražinos pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Danguolė Juodžbalienė. Renginio dalyviai turėjo atsakyti į viktorinos pateiktus klausimus, atlikti įvairias kūrybines užduotis, prisiminti ir pritaikyti turimas žinias. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad puikiai lietuvių kalbą išmano Geltonųjų komanda, labai gerai – Raudonųjų komanda ir gerai lietuvių kalbą išmano Žaliųjų komanda. Apdovanoti buvo visi dalyviai, komandoms įteikti sertifikatai.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos