Radviliškio viešojoje bibliotekoje naujovė – dvi keliaujančios dėžutės šeimai

Radviliškio viešoji biblioteka nuolat ieško įvairių veiklos formų ir būdų, kaip pritraukti kuo daugiau skaitytojų, stengiasi, kad teikiamos paslaugos būtų kuo įdomesnės ir patrauklesnės mūsų klientams.

Bibliotekos darbuotojai dažnai tobulina savo kompetencijas, mokosi bei moko kitus, semiasi patirties ne tik savo krašte, bet ir iš užsienio kolegų, stebi kitų bibliotekų veiklą, įgyvendina patinkančias idėjas, stebi pokyčius, juos analizuoja, keičiasi patys ir tuo pačiu keičia pačią biblioteką – daro ją įvairialypę įstaigą, kurioje būtų visiems – įvairaus amžiaus, skirtingų socialinių grupių bei poreikių klientams – patogu ir gera.

Daug įvairių veiklų ir inovatyvių idėjų įgyvendina mūsų partneriai – Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos darbuotojai. Viena iš tokių inovacijų, kurias vykdo mūsų kolegos, šiais metais atkeliauja į mūsų biblioteką – tai keliaujančios dėžutės šeimai. Šiemet mūsų bibliotekos kolektyvas savo lankytojams nori pasiūlyti dvi tokias dėžutes: „Pasakų dėžutę šeimai“ bei „Etnokultūros dėžutę šeimai“. Šiose dėžutėse sukomplektuotas rinkinys mažiesiems ir vyresniesiems šeimos nariams (žaidimai ir knygos). Abi dėžutės parengtos pagal šiuo metu bibliotekoje įgyvendinamus projektus – „Tarptautinį pasakų sekimo čempionatą „Vieną kartą gyveno...“ ir „Etnokultūrinę šeimų stovyklą“.

Keliaujančios dėžutės šeimai išduodamos visoms šeimoms, kurios nori linksmai ir prasmingai praleisti laiką kartu. Jas galite pasiimti Vaikų literatūros skyriuje (2 aukšte) nuo kovo 1 d. ne ilgesniam kaip 1 mėn. laikotarpiui. Tikime, kad kartu dirbdami tobulėsime, būsime vieni kitiems reikalingi ir svarbūs, o mūsų pasiūlytos naujos paslaugos, tiks ir patiks visiems.

Pasakų dėžutę šeimai sudaro:

Etnokultūros dėžutę šeimai sudaro:

  • Stalo žaidimas „Ypatinga Lietuva“;
  • Stalo žaidimas „Pigasus“;
  • Knyga „Lietuvių liaudies žaidimai ir pramogos“;
  • Gedimino Kulikausko knyga „Apelsinų kontrabanda ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą“;
  • Knyga „Beržulis – amatininkas“.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotrauka