Pavasariniai sensoriniai skaitymai

Kovo 16 dieną Radviliškio lopšelio-darželio „Eglutė“ „Gandriukų“ ir „Želmenėlių“ grupių vaikai kartu su Radviliškio viešosios bibliotekos darbuotojomis dalyvavo pavasariniuose sensoriniuose skaitymuose.

Bibliotekininkės  juos paruošė pagal Violetos Palčinskaitės knygą „Visi ką nors turi“ ir Šiaulių Povilo Višinskio bibliotekos paruoštą metodinę priemonę „Išlaisvinti herojai: metodiniai skaitymai bibliotekose“. Tai – nuotaikinga  istorija apie žvėrių namus. Ją vaikai ne tik klausė, bet ir inscenizavo: imitavo ežiuko eiseną, padėjo gandrui pasidaryti lizdą,  nuvedė lapę į savo olą, rinko ir į krepšelį sudėjo voverės riešutus. Na, o daugiausiai įspūdžių buvo liečiant sraigę – šlykštuką. Įvairių veiklų pagalba skaitymas tapo įdomesnis – lavino vaikų smulkiąją motoriką ir lytėjimo, komandinio darbo įgūdžius.

Simboliška tai, kad visa veikla vyko kovo 16-ąją – Knygnešio dieną ir darželyje, kuris yra įsikūręs gatvėje, pavadintoje knygnešio Antano Povyliaus vardu. Darželio auklėtiniams buvo trumpai papasakota apie knygnešius ir jų veiklą.  Skaitymai vyko lauke, tad visus pasveikino sugrįžtantys paukščiai.

Viešosios bibliotekos informacija ir Radviliškio lopšelio-darželio „Eglutė“ nuotraukos