Su poezija ir muzika...

Po ilgo karantino laikotarpio, nors ir atsinešdami širdyje nerimą dėl karo Ukrainoje, kovo 19 d. į Radviliškio viešąją biblioteką rinkosi rajono literatų klubo „Jonvabalis“ nariai bei jų svečiai.

Čia vyko regiono literatų sambūris „Sparnuoto žodžio vedini“ ir Radviliškio rajono literatų klubo narių rinktinės „Atsigerti šaltinio vandens“ pristatymas. Su dovanomis ir nuoširdžiausiais palinkėjimais klubui į sambūrį atvyko: Akmenės rajono literatų klubo „Žiemgalija“ pirmininkė Zita  Sinkevičienė (Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė) su klubo narėmis, Kelmės rajono literatų klubo „Vieversys“ prezidentas Viktoras Gulbinas su klubo narėmis, radviliškiečiai ir renginio svečiai susipažino su  literatų klubo „Be rėmų“  vadove  Dalia Griškevičiene bei kitais nariais, atvykusiais taip pat iš Kelmės.

Sambūryje taip pat dalyvavo Joniškio literatų klubo „Audruvė“  nariai ir jų vadovė Alina Jonaitienė, vilnietis literatas Gaudentas Kurila, kuriam buvo patikėtos atsakingos šventės fotografo pareigos.

Naująjį almanachą, kuriame patalpinta net 16 Radviliškio rajono kūrėjų eilės, pristatė „Jonvabalio“ klubo pirmininkė Vida Marcinkienė. Jonvabaliečiai skaitė savo eiles, skambėjo dainos, kurioms žodžius sukūrė patys poetai. Muzikos garsus dovanojo kelmiškis poetas Viktoras Gulbinas.

Laikas su poezija ir muzika neprailgo – po šventės sambūrio dalyviai skirstėsi su šypsenomis veide ir pažadu, jog kitais metais vėl susitiks Radviliškyje ir į savo gretas pakvies dar platesnį būrį kūrėjų.

Radviliškio rajono literatų klubo „Jonvabalis“ informacija ir Gaudento Kurilos nuotrauka

  1. Sambūrio „Sparnuoto žodžio vediniai“ dalyviai.