Bibliotekoje skambėjo prancūzų kalba ir muzika

Kovo 21 dieną į Radviliškio viešąją biblioteką rinkosi prancūzų kalbos mylėtojai. Čia vyko renginys „Mūsų prancūziška svajonė“, skirtas Tarptautinei frankofonijos dienai atminti.

Jungtinių tautų organizacija (JTO) kovo 20-ąją paskelbė Tarptautine prancūzų kalbos (frankofonijos) diena. Prancūzų kalba – viena iš šešių JTO oficialių kalbų. Radviliškio mieste prancūzų kalbą išpopuliarino prancūzų kalbos mokytoja metodininkė Loreta Brobaitienė. Ji renginio lankytojams pasakojo, kaip susidomėjo prancūzų kalba ir kaip sekėsi šia kalba sudominti kitus Radviliškio miesto gyventojus. Mokytoja L. Brobaitienė įkūrė specialias klases, dalyvavo įvairiuose mokymuose, vėliau – konkursuose, organizavo ekskursijas į Prancūziją. Šiandien prancūzų kalba Radviliškyje yra gana populiari, moksleiviai dalyvauja įvairiuose projektuose, lanko specialiąsias klases, kuriose įvairūs dalykai dėstomi ir prancūzų kalba.

Renginio metu mintimis buvo galima nusikelti į Prancūziją – skambėjo užburianti šio krašto muzika. Puikią nuotaiką muzikiniais garsais kartu su moksleiviais kūrė Radviliškio muzikos mokyklos mokytojos Diana Sabulienė ir Roma Apšegienė. Muzikavo instrumentinis trio – Brigita Žiškytė, Deimantė Dargytė, Vytė Gilytė ir akordeonistų ansamblis – Matas Rimkūnas ir mokytoja Roma Apšegienė.

Renginio metu buvo rodomas Radviliškio rajono Sidabravo gimnazijos mokytojų metodininkų: Stasės Janušienės, Audronės Blužienės ir Vytauto Vaičaičio bei moksleivių paruoštas trumpas dailės darbelių vaizdo įrašas Prancūzijos tema.

Apie pažintį su Prancūzija ir šios šalies kalba pasakojo Radviliškio Lizdeikos gimnazijos 4 klasės moksleiviai: Armandas Liutinskas dalijosi įspūdžiais iš Strasbūro, Visanta Senulytė pristatė savo darbą apie prancūziško kino istoriją ir Areta Bartoševičiūtė prancūzų kalba išplėtojo teisės temą, nepamiršdama šių dienų aktualijų – karo Ukrainoje. Moksleivius paruošė Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos prancūzų kalbos mokytojas Nerijus Maskaliovas kartu su Radviliškio Lizdeikos gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė Ana Savickiene.

Renginio pabaigoje jauniesiems dalyviams ir jų mokytojams nuoširdžiai dėkojo Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė, kuri labai džiaugėsi aktyviu ir kūrybingu Radviliškio miesto jaunimu bei prasmingais jų darbais.

 

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos

Daugiau apie Viešojoje bibliotekoje vykstančius renginius: www.radviliskiobiblioteka.ltwww.inforadviliskis.lt.