Bibliotekoje – jauki erdvė jaunimui

Radviliškio viešojoje bibliotekoje yra įkurta Jaunimo studija – tai jauki erdvė, skirta jaunimo susibūrimams ir jų užimtumo skatinimui. Ši erdvė yra pritaikyta atviram darbui su jaunimu, panaudojant joje esamą priemonių bazę.

Jaunimo erdvėje kartu su bibliotekos darbuotojais ar savarankiškai galima užsiimti įvairiomis veiklomis: kurti, svajoti ir realizuoti įvairiausius sumanymus. Studijos funkcija – užtikrinti kokybišką jaunimo užimtumą.

Atrasti save – dažnam jaunuoliui ar vaikui yra nemenkas uždavinys. Kartais, atrodo, tereikia vieno postūmio, pokalbio, patarimo, ir žengti žingsnį jau lengviau. Tada atsiranda ir noras padirbėti, įsiklausyti į kitų patirtį, siekti užsibrėžto tikslo. Pas mus jaunimas pirmiausia ateina bendrauti ir tam randa geras galimybes: čia, šioje studijoje, organizuojami knygų aptarimai, pokalbiai, teminės valandėlės, kiti įvairūs renginiai, rodomi kino filmai.

Nuo šių metų Jaunimo studijoje vyksta Knygos kelio edukacija. Kviečiame įvairaus amžiaus miesto ir rajono moksleivius bei jų mokytojus pasinaudoti galimybe susipažinti su knygos kelio istorija. Paruoštą medžiagą Viešosios bibliotekos Jaunimo studijos lankytojams gali pristatyti mūsų bibliotekininkės arba čia atvykę patys mokytojai. Maloniai kviečiame organizuoti ir kitas pamokas bei užsiėmimus šioje Jaunimo studijoje. Manome, jog tai paskatins jaunimą daugiau domėtis ir aktyviau dalyvauti ugdymo procese.

Jaunimo studija pritaikyta įvairių amžiaus grupių bibliotekos lankytojams: ne tik vaikams ir paaugliams, bet ir suaugusiesiems. Čia jau ne vieną kartą filmų peržiūrose dalyvavo Trečiojo amžiaus universiteto knygos mylėtojų klubo „Beržė“ nariai.

Taip pat ši erdvė pritaikyta ir pramogoms – joje galima naudotis virtualios realybės akiniais ir žaisti įvairius žaidimus. Primename, kad Viešojoje bibliotekoje yra ir daugiau interaktyvių užsiėmimų – Žaislotekoje įrengtos interaktyvios grindys, Vaikų literatūros skyriuje galima naudotis inžinerinius gebėjimus lavinančiais konstruktoriais, robotikos rinkiniais ir kt.

Kviečiame prisijungti prie mūsų bibliotekos Jaunimo studijos lankytojų!

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos

Daugiau informacijos apie Viešojoje bibliotekoje vykdomas veiklas ir renginius: www.radviliskiobiblioteka.ltwww.inforadviliskis.lt.