Pažintis su biblioteka

Balandžio 6–7 dienomis Radviliškio lopšelio-darželio „Kregždutė“ švietimo pagalbos specialistės su „Pelėdžiukų“, „Kiškučių“, „Bitučių“ ir „Žiogelių“ grupių ugdytiniais, turinčiais kalbėjimo ir kalbos sutrikimų, apsilankė Radviliškio viešojoje bibliotekoje.

Daugeliui tai buvo pirma pažintis su biblioteka. Pravėrus „Knygų pasaulio duris“, vaikai ne tik apsilankė Vaikų literatūros skyriuje, vartė knygeles, bet ir žaidė Žaislotekoje. Didelio vaikų susidomėjimo sulaukė ir Vaikų literatūros skyriaus darbuotojų nuotaikingas lėlių teatro spektaklis „Peliukų nuotykiai bibliotekoje“, kurio metu ugdytiniai buvo supažindinti su knygų įvairove, paskatinti domėtis knygomis, jas tausoti.

Į darželį vaikai grįžo pilni įspūdžių ir gerų emocijų, pažadėjo į biblioteką sugrįžti kartu su tėveliais ir tapti čia gyvenančių knygų draugais.

Vaikų pažintis su knyga, biblioteka tęsėsi ir lopšelyje-darželyje, kur balandžio 8 dieną, bibliotekos darbuotojos vaikams sekė linksmą istoriją pagal C. Flood kūrinį „Įkyrūs triušiukai“, naudodamos „Kamishibai“ – interaktyvų pasakų sekimo būdą. Bibliotekininkės edukaciją papildė sensoriniu  V. Palčinskaitės pasakos  „Visi ką nors turi“ skaitymu. Tai suteikė vaikams daug džiugių emocijų, nes jie pasijuto tikrais pasakos veikėjai – aktyviai joje dalyvaudami: tipeno kaip ežiukai, mėtė kamuoliuką į lapės olą, rinko voveraitei riešutėlius, suko gandrui lizdą ir kt. Ne mažiau emocingas vaikams buvo ir muzikinis žaidimas „Ruda meška“, kurio metu kiekvienam buvo labai smalsu pažadinti piktą mešką.

Šis trijų dienų renginių ciklas Radviliškio lopšelio-darželio „Kregždutė“ ugdytiniams paliko šiltą, emocingą ir nuostabų įspūdį apie mus supantį knygų ir pasakų pasaulį.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos