Apie Lietuvos krepšinį su jaunuoju krepšininku

Balandžio 25 dienos popietę Radviliškio viešosios bibliotekos Jaunimo studijoje lankėsi Gražinos pagrindinės mokyklos ketvirtokų grupės vaikai ir juos atlydėjusi mokytojos padėjėja Greta Kričialienė.

Popietės svečiai dalyvavo pažintinėje valandėlėje. Jos metu buvo kalbama apie Lietuvos krepšinį. Ši tema pasirinkta ne atsitiktinai – šiemet  Lietuvos krepšiniui sukanka 100 metų!

Vaikai bibliotekoje apžiūrėjo Lietuvos krepšinio 100-mečiui paruoštą leidinių parodą, bibliotekininkės trumpai supažindino moksleivius su krepšinio istorija Lietuvoje, pristatė krepšinio pradininkus, papasakojo apie neseniai surengtą šventę Kaune, atidengtą skulptūrą krepšinio sumanytojui Dž. Neismitui (James Naismith), legendų alėją, krepšinio reikšmę skirtingais laikotarpiais.

Į popietę buvo pakviestas jaunasis krepšinio talentas – 17-metis Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“ ir Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinis Kajus Leliukas. Jaunasis krepšininkas vaikams papasakojo apie savo kelią į krepšinį, kuris prasidėjo nuo pat pirmos klasės. Jaunuolis vaikams papasakojo, kaip jam sekasi derinti sportą ir mokslus. K. Leliukas akcentavo, kad krepšinis jam padėjo išsiugdyti užsispyrimą ir atsakomybę, išmokė būti komandos dalimi.

K. Leliukas popietės dalyviams parodė atsivežtą nedidelę dalį savo iškovotų taurių bei medalių, atsakė į gausius vaikų klausimus, linkėdamas jiems siekti savo užsibrėžtų tikslų, nors kartais tai būna ir nelengva.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotrauka