Knygos „Negražu skaityti svetimą dienoraštį“ pristatymas

Liepos 7 d. pavakarę į Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salę rinkosi knygos mylėtojai – vyko radviliškietės, lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos ekspertės Laimutės Verbickienės (Antaninos Verbos) knygos „Negražu skaityti svetimą dienoraštį“ (2022) pristatymas.

Rašytoja susirinkusiems pasakojo apie savo kūrybos darbus, internetines knygas ir aplinkinių skatinimą rašyti pastarąją knygą.

Radviliškietės L. Verbickienės kurtos novelės buvo publikuotos Trumposios prozos konkurso Lazdynų Pelėdai atminti 2017–2019 metų kūrinių rinktinėje „Ūbavimai“. 2012  m. ji išleido elektroninę knygą „Ten, kur laukia“. Šiais metais pasirodė knyga „Negražu skaityti svetimą dienoraštį“, kurios pagrindinė veikėja Antanina, mėgstanti keliauti ir pramogauti, rašo apie savo patyrimus. Taip pat L. Verbickienės kūryba buvo spausdinta almanache „Paversmiuos...“ (2013), žurnale „Radviliškio kraštas“, interneto tinklalapiuose, respublikos ir rajono spaudoje.

Renginio pabaigoje rašytoją pasveikino Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė. Ji džiaugėsi radviliškietės išleista knyga. „Jautru, gražu, prasminga“, – baigiantis knygos pristatymo vakarui sakė direktorė V. Šukaitienė ir pasiūlė šią knygą įtraukti į knygų sąrašą, tinkančių „Vasaros skaitymo iššūkiui“ kaip Baltijos šalių autorių knygą. Kviečiame visus perskaityti šią knygą.

Renginio dalyviams muzikinius kūrinius dovanojo Klaipėdos rajono Vėžaičių kultūros centro vokalinis ansamblis „Melodija“, grojo Radviliškio muzikos mokyklos akordeono mokytoja metodininkė Roma Apšegienė.

Knygos autorę sveikino Lizdeikos gimnazijos direktorė Ina Bajarauskaitė, kolegės, artimieji bei kiti renginio dalyviai.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos