Rugsėjo mėn. Kraštotyros-leidybos skyriuje apsilankė svečiai iš Kauno – Algerdas Mečinskas su žmona ir padovanojo  2021 m. parengtą ir išleistą knygą „Virš mano galvos – žvaigždė šiaurinė...“.

Bibliotekai padovanotas vertingas leidinys

Knyga skirta  kraštiečiui, mokytojui, poetui, dailininkui, fotografui, politiniam kaliniui ir tremtiniui Juozui Mečinskui  (1921–2000) atminti. Šį unikalų leidinį sudarė ir parengė sūnus Algerdas su šeima, minėdami tėvo šimtąsias gimimo metines. Tremties archyvas pasipildė dar viena autentiška, skausmingus tautos likiminius vingius metraštininko tikslumu fiksuojančia knyga. Per archyvinę ir faktologinę medžiagą: nuotraukas, dokumentus, epistoliką, rankraščius, atsiminimus rekonstruotas brangaus Žmogaus gyvenimo ir kūrybos kelias. Knygoje sutelkti Juozo Mečinsko eilėraščiai ir prozos vaizdeliai, linksmas žvejo dienoraštis, stebina piešiniai – komiksai, meninės nuotraukos, jo tapytų paveikslų reprodukcijos.

Juozo Mečinsko asmenybė pelnytai įtraukta į Lietuvos kultūros istorijos puslapius.

Džiaugiamės, kad ši knyga praturtins Kraštotyros skaityklos fondą. Ačiū Algerdui Mečinskui už istorinės atminties išsaugojimą mums, radviliškiečiams, ir ateities kartoms.

 

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotrauka