Spalio 6 d. Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje įvyko virtualus susitikimas su gydytoja pediatre, vaikų ir paauglių psichiatre, šeimų konsultante, psichoterapeute,  lektore, 7 vaikų mama, 4 knygų autore Aurima Diliene, kuri radviliškiečiams pristatė savo naujausią knygą „Gyvenimas su vaikais“.

Šioje knygoje sutalpinta visa A. Dilienės ilgametė terapinė patirtis – dvidešimt aštuoneri žmogaus asmenybės augimo, vystymosi, brendimo metai. Kiekvienas skyrius apima vienus metus ir pasakoja apie to amžiaus vaikui būdingas fizines, emocines bei pažinimo savybes. Tai koncentruota ir naudinga informacija, surinkta iš daugybės medicinos ir psichologijos mokslinių tyrimų šaltinių, padėsianti geriau pažinti ir suprasti augantį žmogų – nuo kūdikio iki jauno suaugusiojo.

Autorė knygoje kalba ir apie šeimos santykius, jų dėsnius, vystymosi etapus. Taip pat aptariamos ir sudėtingos, kritinės su vaikais susijusios situacijos. Patariama, kaip išlikti ramiems, nepasimesti, kokių veiksmų imtis norint situaciją keisti, kada kreiptis į specialistus, o kada išlikti ramiems.

Gydytoja pediatrė, vaikų ir paauglių psichiatrė, šeimų konsultantė ir psichoterapeutė A. Dilienė yra septynių vaikų mama, todėl rašydama knygą rėmėsi ir asmenine patirtimi – knygoje pateikiama tikra pačios autorės gyvenimo su vaikais istorija. Pasak A. Dilienės, pagrindinis šios knygos tikslas – suteikti optimizmo, įkvėpti gyventi laimingą ir visavertišką gyvenimą su vaikais.

Ši knyga yra skirta tėvams, pedagogams, auklėtojams, seneliams, auklėms, studentams, šeimos gydytojams, psichologams – visiems, besidomintiems vaikų auklėjimu ir jų ugdymu.

 

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos