Lapkričio 10 d. Radviliškio viešojoje bibliotekoje įvyko bibliotekininkams skirtų mokymų, įgyvendinant projektą „Kino meno edukacijos ir jų viešinimo strategija“, antroji dalis. Mokymai organizuoti iš Radviliškio rajono savivaldybės neformaliojo suaugusiųjų švietimo programos lėšų. Mokymų tikslas – plėtoti bibliotekininkų žinias ir mokyti juos įtaigiai pristatyti savo veiklas socialiniuose tinkluose.

Lektorė, komunikacijos specialistė, kultūros žurnalistė rašytoja Dovilė Raustytė-Mateikienė bibliotekų darbuotojus supažindino su viešaisiais ryšiais, jų svarba, pasakojo apie socialinių tinklų naudą kasdieniniame mūsų gyvenime, pristatė populiariausius socialinius tinklus Lietuvoje ir pasaulyje. Daugiausia dėmesio pranešėja skyrė socialinio tinklo „Facebook“ ir „Instagram“ apžvalgoms. Komunikacijos specialistė D. Raustytė-Mateikienė pristatė neigiamus ir įkvepiančius reklamos pavyzdžius, aiškino, kaip teisingai reikia kurti reklamą socialiniuose tinkluose: viešinant savo veiklas pritraukti daugiau skaitytojų bei lankytojų, sudominti juos renginiais, skatinti knygų skaitymą.

Mokymų metu vyko du praktiniai užsiėmimai: bibliotekos darbuotojai, atsižvelgdami į viešinimo reikalavimus, turėjo pristatyti jau vykusį renginį bei sugalvoti idėją naujai veiklai.

Mokymai „Socialiniai tinklai: kasdienybėje ir bibliotekų veikloje“, skirti bibliotekininkams, įgyvendinti bendradarbiaujant su Medijų edukacijos ir tyrimo centru „Meno avilys“ bei Radviliškio rajono švietimo ir sporto paslaugų centru.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos