Lapkričio 14 d. vakarą Radviliškio viešojoje bibliotekoje vyko baigiamasis arbatvakarių ciklo renginys, kuriame dalyvavo rašytojas, publicistas, vaikų knygų autorius, kino bei teatro režisierius Vytautas V. Landsbergis. 

Radviliškio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Marcinkienė susirinkusiems priminė apie prieš tai vykusius projekto renginius bei pasidžiaugė įgyvendintu dar vienu prasmingu projektu „Kūrybiniai arbatvakariai su knyga“, kurį finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė. Projekto įgyvendinimo metu vyko įvairūs renginiai, susiję su knyga: kūrybiniai vakarai, knygų lankstymų edukacijos, biblioterapijos užsiėmimai ir kt. Paskutiniame susitikime radviliškiečius savo kūryba ir nuotaikinga muzika linksmino Vytautas V. Landsbergis.

Rašytojas Vytautas V. Landsbergis radviliškiečiams pristatė savo knygas, pasakojo apie organizuojamas vasaros stovyklas vaikams ir jų metu kartu su jaunuoliais kurtus filmus, iš kurių net keletą parodė.

Susitikimas prasidėjo nuo dainų. Vaikai, pritariant rašytojui gitara, traukė lietuvių liaudies dainas „Avižėla iškulta buvai“, „Nieko karalius“ ir kt. Dainuojančius vaikus autorius gyrė už greitą teksto įsiminimą. Aktyviausius vaikučius rašytojas apdovanojo savo knygomis („Kiškis Pranciškus Mėlynių pievoje“, 2021).

Autorius yra išleidęs ne tik vaikiško žanro kūrinių, bet ir pjesių, knygų jaunimui, mitologija paremtų istorijų. Vytautui V. Landsbergiui 2009-tais metais buvo įteikta Lietuvos Vyriausybės kultūros ir meno premija.

Renginio metu Viešojoje bibliotekoje buvo eksponuojama rašytojo spaudinių paroda. 

Šiltas ir jaukus vakaras, kupinas kūrybos, baigėsi pokalbiais ir diskusijomis prie arbatos puodelio – tai simbolis, kuris lydėjo visus projekto renginius, kūrė bendrystę, skatino dalintis.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos