Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir Radviliškio turizmo informacijos centras kovo 8 ir 10 d. kvietė Lietuvos nepriklausomybės dieną švęsti kartu. Ta proga bibliotekoje ir mieste vyko ekskursijos, moksleiviai dalyvavo edukacijose.

Kovo 8 d. Radviliškio miestą aplankė Šiaulių Gytarių progimnazijos 6 a klasės moksleiviai ir juos atlydėjusi mokytoja Jūratė Barzinskienė. Svečiams iš Šiaulių ekskursiją vedė ilgametis Radviliškio miesto gidas Albertas Vitartas. Moksleiviams jis pasakojo apie Radviliškio kraštą, jo istoriją, pristatė lankytinus objektus. Kartu su gidu vaikai apžiūrėjo Trėmimų traukinio vagoną, Radviliškio miesto simbolį – garvežį, apsilankė Radviliškio geležinkelio stotyje, Turizmo informacijos centre, kur centro veiklą pristatė turizmo vadybininkė Dovilė Šerpetauskienė. Vėliau moksleiviai keliavo į Radviliškio viešąją biblioteką, kur buvo supažindinti su bibliotekos veika, apžiūrėjo erdves ir dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Knygos kelias“, kurį vedė Jūratė Žemaitienė. Po ekskursijų ir edukacijos bibliotekoje moksleiviai keliavo pramogauti į Radviliškio plaukimo baseiną.

Kovo 10 d. Radviliškio turizmo informacijos centre apsilankė Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijos 6 klasių moksleiviai, kuriuos atlydėjo pavaduojanti mokytoja Inesa Blinstrubienė ir 8–9 klasių Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos moksleiviai bei jų mokytoja ekspertė Ala Beliajeva.

Pirmiausia moksleiviai susipažino su Turizmo centro veikla, vyko edukacinis užsiėmimas „Pažink Radviliškio kraštą“, žaidė žaidimą „Įdomios kelionės Lietuvoje“. Po to moksleiviai aplankė Viešąją biblioteką, kur dalyvavo „Knygos kelias“ edukacijoje.

Viešosios bibliotekos ir Radviliškio turizmo informacijos centro informacija nuotraukos