Radviliškio viešosios bibliotekos „Skaitukų“ būrelio nariai nuo parėjusių metų lapkričio mėnesio kiekvieną antradienį rinkdavosi Žaislotekoje. Šaunūs tėveliai, dar šaunesnės mamytės ir močiutės (atostogų metu prisijungdavo ir vyresnieji broliai bei sesės) atlydėdavo mažuosius skaitytojus į skaitymo rytmečius. Pusmetis prabėgo nepastebimai. Per tą laiką bibliotekininkės kartu su mažaisiais ir „skaitė“, ir naujas knygeles vartė, ir vaidino, ir skaitymo pupeles klijavo, ir vaikiškos knygos šventėje dalyvavo. Po to dar žaidė, o svarbiausia – susidraugavo, susibičiuliavo. Užsiėmimai baigėsi, bet draugystė su knygelėmis tikrai tęsis. Skaitukams susitikimus primins ir Žaislotekos rėmėjos, kraštietės gerb. Elonos Vaišnienės, padovanotos gėlės vazonėliuose.

O čia keletas suaugusiųjų dalyvių minčių apie „Skaitukų“ būrelį:

Labai labai ačiū už tai, kad prisidėjote prie mūsų vaikučių augimo, žinių apie knygos svarbą suteikėte! Ėjome su mielu noru, nes labai patiko edukacinės veiklos ir  mokytojos. Taip pat smagu matyti tobulėjantį sūnų. Džiaugiuosi, kad sūnui teko dalyvauti tokiose šauniose veiklose.

Povilo (1,5 metukai) mama Jurgita

Nuoširdus ačiū už šią skaitymo kelionę!

Aleksandro (2 metai) mama Loreta

Rašau norėdama padėkoti savo ir dukrytės Elžbietos vardu už suteiktą galimybę lankyti „Skaitukų“ būrelį Radviliškio viešosios bibliotekos Žaislotekoje. Nuoširdus ačiū Žaislotekos bibliotekininkėms Audronei ir Jolantai, už pravestus užsiėmimus, už besąlygišką atsidavimą darbui ir dalinamą meilę vaikams. Šie užsiėmimai buvo naudingi ne tik mažiesiems skaitytojams, bet ir mamytėms. Linkime, kad „Skaitukų“ būrelis gyvuotų dar ne vienerius metus, kad kuo daugiau vaikų pajustų skaitymo džiaugsmą.

Elžbietos (2 metai) mama Lina. 

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos