Šiandien, gyvenant skaitmeniniame amžiuje, kai įvairi informacija, intelektinis turtas lengvai randamas, pasiekiamas ir prieinamas, svarbu nepamiršti, kad kiekvienas kūrinys turi AUTORIŲ (-IUS) ir, naudojantis kūriniu (-iais), svarbu NEPAŽEISTI AUTORIŲ TEISIŲ. Kaip kūrinius naudoti pamokose, mokyklos renginiuose ar namuose? Kaip tai supranta patys mokiniai?

Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka kviečia Šiaulių miesto ir regiono 8–10 klasių mokinius dalyvauti filmukų-prevencinės reklamos kūrimo konkurse „Autorių teisės ir jaunimas“.

Dalyviai turi sukurti iki 2 min. trukmės filmukus (filmuotus, telefonu, kamera ar kt.) ir iki spalio 28 d. siųsti el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Vieną filmuką gali kurti vienas mokinys ar mokinių grupė (iki 4 asmenų).

Būtina nurodyti autoriaus (-ių) vardą, pavardę, mokymosi įstaigą, klasę, telefono numerį ar el. pašto adresą, kuravusio mokytojo vardą, pavardę.

Filmukai privalo atitikti KONKURSO NUOSTATUS.

Konkursas bus organizuojamas 2 etapais:

Pirmasis etapas. Rugsėjo–spalio mėnesiais mokiniai, semdamiesi patirties ir žinių, galės kurti, filmuoti ir savo kurtus filmukus siųsti konkurso organizatoriams.

Komisija išrinks 3 filmukus, kurie pateks į antrąjį etapą.

Antrasis etapas. Lapkričio pradžioje organizuojamos 4 val. trukmės kūrybinės dirbtuvės su profesionaliu medijų specialistu (vaizdo operatoriumi ir montuotoju) Tomu Andrijausku. Dirbtuvių metu padedant specialistui dalyviai pakoreguos savo sukurtus filmukus, uždės paskutinius „potėpius“ ir paruoš sklaidai.  Tada komisija išrinks I, II ir III vietos laimėtojus.

I vietos laimėtojo (-ų) sukurtas filmukas bus plačiai viešinamas televizijoje, internetiniuose portaluose, „Atlantis cinemas“ kino teatre, miesto maršrutiniuose autobusuose, kt. viešose vietose, Šiaulių regiono bibliotekose ir projekte dalyvaujančiose mokyklose ir jų soc. tinkluose.

Gruodžio pradžioje Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Šaltinėlio“ filiale (Trakų g. 20A) vyks konkurso laureatų ir dalyvių apdovanojimai.

I, II, III trečios vietos laimėtojams atiteks bibliotekos (gertuvės, stalo žaidimai, saldainiai) ir rėmėjų (kino bilietai) prizai ir diplomai.

Visiems dalyviams, neužėmusiems prizinių vietų, bus įteiktos USB laikmenos su įrašytu laureato (-ų) filmuku-prevencine reklama ir padėkos.

Jei kyla klausimų, galima kreiptis tel. +370 41 52 50 05, el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ; tel. +370 41 52 50 08, el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Organizatorė – Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka.

Konkursas organizuojamas įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos ir Šiaulių miesto savivaldybės dalinai finansuojamą projektą „Autorių teisių ABC: žinau, gerbiu, nepažeidžiu“.

FILMUKO-PREVENCINĖS REKLAMOS KONKURSO NUOSTATAI