Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje – paroda „Karūna“

Minint Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, liepos 6 d. išvakarėse, Radviliškio mieste jau penktus metus buvo pristatytas Radviliškio viešosios bibliotekos  projektas „Kūrybinė „Mindaugo“ manipuliacija menu“.

Šio renginio metu radviliškiečiai ir miesto svečiai turėjo galimybę stebėti garso, vaizdo, šviesos ir judesio spektaklį, po kurio visi kartu sugiedojo Lietuvos valstybės  himną – pasitiko Valstybės dieną.

J. Marcinkevičiaus poemos „Mindaugas“ ištraukos kūrybinė interpretacija kasmet sulaukia žiūrovų teigiamų vertinimų.  Spektaklio pristatymas neįprastoje erdvėje naktį susirinkusiems ir šį kartą leido stebėti įsimintinas šio kūrinio metamorfozes, atgyjančius istorinius įvykius. Šių metų svarbiausias renginio akcentas – vertikalus šokis. Tai inovacija ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

Prisijungti prie šio Viešosios bibliotekos projekto ir kūrybiškumą sieti su istorinėmis žiniomis buvo pakviesti ir Radviliškio dailės mokyklos mokiniai bei jų mokytojai, kurie drauge sukūrė unikalią parodą „Karūna“. Ši paroda visą liepos mėnesį eksponuojama Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje. Joje galima pamatyti įvairių meninių darbų (tapybos, keramikos, butaforijos ir kt.), kiekvienam jaunam kūrėjui savaip įsivaizduojama istorija ir jos interpretacija.

2020 m., 2021 m. paroda, kurioje dalyvavo apie 80 mokinių, tautodailininkų, parodė, kad tokios parodos ypač reikalingos ir įdomios jaunimui. Dėka panašių projektų, formuojamos jauno asmens vertybines nuostatos, plečiamas kultūrinis akiratis, krašto istorijos pažinimas.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos