Spalio paskutinįjį penktadienį Radviliškio viešojoje bibliotekoje vyko bibliotekininkams skirti mokymai, įgyvendinant projektą „Kino meno edukacijos ir jų viešinimo strategija“. Šie mokymai organizuoti iš Radviliškio rajono savivaldybės neformaliojo suaugusiųjų švietimo programos lėšų. Numatyti mokymai susideda iš dviejų dalių, kurių pagrindinis tikslas – plėtoti mokymo dalyvių žinias apie kino meną, jo įvairovę, mokyti pasiruošti ir įtaigiai pristatyti savo veiklas socialiniuose tinkluose.

Pirmojo susitikimo metu, spalio 28 d., kino edukatorė, medijų antropologė Gintė Žulytė pristatė nemokamas filmų bazes (platformas) internete, kuriose galima legaliai žiūrėti lietuvių ir užsienio kūrėjų filmus. Apžvelgė filmų kolekcijas, metodinę medžiagą, auditorijas pagal amžiaus grupes, kurioms tinkami duomenų bazėse esantys filmai. Dalyviai gavo konkrečių patarimų, kaip ir kokius filmus parinkti įvairioms šventėms ar sukaktims, kaip juos pristatyti, formuluoti klausimus ir vesti diskusiją su auditorija. Mokymuose teorinė medžiaga buvo derinama su praktine bibliotekininkų vykdoma veikla.

Mokymai buvo įdomūs ir reikalingi. Tikimasi, kad bibliotekų darbuotojai įvairins savo renginius kino menu, atkreips lankytojų dėmesį į daugelį kino kalbos elementų, kurie kartais nepastebimi ar apie juos tiesiog nesusimąstome.

Mokymai įgyvendinti bendradarbiaujant su medijų edukacijos centru „Meno avilys“ bei Radviliškio rajono švietimo ir sporto paslaugų centru.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos